Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ürün çeşitliliği Marmarabirlik'in satışlarını arttırdı

Ürün çeşitliliği Marmarabirlik

Marmarabirlik Başkanı Asa, Marmarabirlik'teki ürün çeşitliliğinin satışları arttırdığını söyledi.

Marmarabirlik Başkanı Asa, Marmarabirlik’teki ürün çeşitliliğinin satışları arttırdığını söyledi.
4 yıl önce ortalama 23 bin ton ürün satışı yaptıklarını belirten Asa, bugün bu rakamın 36 bin tona ulaştığını bildirdi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son 4 yılda AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek özellikle ürün yelpazesini genişlettiklerini ve ambalajlarda yeni düzenlemelere gittiklerini söyledi. Başkan Asa ”Yapılan çalışmalarla kuru sele ürünümüzün yıllık 2 bin tonun üzerinde satışını gerçekleştirirken, yanında çeşnili zeytin, soslu zeytin, zeytin çikolotası ve son olarak da “ezber bozan lezzet sloganı ile ‘’Mortanem’’ ürün çeşidi raflarda yerini aldı. Yine ‘’MB’’ markası ile çeşitli ambalajlarda raflarda yerimizi almaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.
23 bin ton satıştan 36 bin ton satışa doğru
Asa, 2010 yılına kadar birlik tarafından yılda ortalama 23 bin ton ürün satışı gerçekleşirken, istikrarlı bir büyüme ivmesi ile satış rakamlarının ciddi biçimde arttığını söyledi.
Başkan Asa, yurt içi ve yurt dışı toplam ürün satışında 2013 yılını 32 bin 400 ton ile kapattıklarını, 2014 yılı hedeflerinin 36 bin ton olduğunu belirterek şöyle konuştu: “4 yıl öncesine kadar Marmarabirlik’ten yapılan yıllık ortalama satış miktarı 23 bin tonlarda idi. Pazarlamada yaptığımız çalışmalarla bu rakamlarda ciddi artışlar yaşandı. 2013 yılında toplam satışımız 32 bin 400 ton olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk 8 ayında ise 28 bin 500 tona ulaştık. Bu rakamlarla yıl sonu hedefimiz olan 36 bin ton ürün satışı gerçekleşeceği öngörülmektedir.’’ dedi.
Değişim, dönüşüm, planlı büyüme ve AR-GE yatırımları
Satış miktarlarının yükselmesindeki en önemli nedenin planlı büyüme olduğunu söyleyen Asa, “2010 yılında değişim, dönüşüm, planlı büyüme hedefiyle çıktığımız bu yolda AR-GE çalışmalarına yaptığımız yatırımların sonuç verdiğini görmek bizleri daha da motive ediyor. Amacımız, müşteri memnuniyetiyle Marmarabirlik’in daha da büyümesi ve ortaklarına daha çok katma değer sağlamasıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli